Διαβάστε παρακάτω σε ποια θερμοκρασία βράζει το νερό και σε ποια έχουμε σιγοβρασμό.

Ποια είναι η θερμοκρασία που βράζει το νερό;

Βράζουμε νερό για όλα τα είδη μαγειρέματος, από το μαγείρεμα ζυμαρικών μέχρι το ζεμάτισμα των λαχανικών, οπότε αξίζει να καταλάβουμε λίγο τη διαδικασία. 

Ποια είναι η θερμοκρασία του βραστού νερού;

Το βράσιμο μπορεί να αναφέρεται στη θέρμανση ενός υγρού μέχρι να αρχίσει να μετατρέπεται σε ατμό, καθώς και στην πράξη του μαγειρέματος του φαγητού σε βραστό νερό. Και στις δύο περιπτώσεις, η θερμοκρασία του βρασμένου νερού είναι ακριβώς 100°C και αναφερόμαστε στο επίπεδο της θάλασσας. Αυτό μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το υψόμετρο, πράγμα που σημαίνει ότι σε μεγαλύτερο υψόμετρο, το νερό μπορεί μερικές φορές να βράζει σε θερμοκρασία λίγο κάτω από τους 100°C.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ βρασμού και σιγό-βρασμού;

Οι συνταγές μπορεί να απαιτούν το σιγοβράσιμο και όχι βράσιμο. Ο σιγοβρασμός πραγματοποιείται λίγο πριν βράσει, σε θερμοκρασία μεταξύ 90°C και 100°C. Ένα πραγματικό βρασμό λαμβάνει χώρα στους 100°C και πάνω.

Η προσθήκη αλατιού κάνει το νερό να βράζει πιο γρήγορα;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πως εάν δεν προσθέσουμε κιλά αλατιού η διαφορά παραμένει αμελητέα.

Δείτε Ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Instagram
Εγγραφή
Εγγραφή
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon