Γιατί πρέπει να αποθηκεύουμε τη συσκευασμένη σαλάτα μας ανάποδα; Σε τι θα μας ωφελήσει;

Γιατί πρέπει να αποθηκεύετε τη συσκευασμένη σαλάτα σας ανάποδα ;

Όταν αγοράζουμε συσκευασμένη σαλάτα από το σούπερ μάρκετ μπορούμε να κάνουμε ένα πολύ απλό κόλπο το οποίο είναι να ανοίξουμε τη σαλάτα μας, να τοποθετήσουμε χαρτί κουζίνας και να τη γυρίσουμε ανάποδα. Γιατί όμως είναι σημαντικό αυτό και που θα μας ωφελήσει;

Όταν αποθηκεύετε το μαρούλι με χαρτί κουζίνας μέσα, αυτό βοηθά στην απορρόφηση της υγρασίας, έτσι ώστε τα φύλλα να μην μουσκεύουν. Συνήθως, το μαρούλι διαρκεί μόνο λίγες μέρες από την αγορά του, αλλά, με αυτή τη μέθοδο, μπορούμε συνήθως να το αποθηκεύσουμε για περίπου 10, ακόμα και 12 ημέρες.

Αυτό το τρικ λειτουργεί είτε για μαρούλι, είτε για σπανάκι, ακόμα και ρόκα. Βεβαιωθείτε ότι το μαρούλι σας είναι πλυμένο και μετά αλλάζετε τη χαρτοπετσέτα κάθε λίγες μέρες, και θα έχετε ολόφρεσκο μαρούλι για μέρες.

Τέλος, εάν η σαλάτα που αγοράζετε δεν είναι σε πλαστικό σκεύος, τότε πλύντε την και τοποθετήστε την σε τάπερ ή πλαστική σακούλα με φερμουάρ.

Δείτε Ακόμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Instagram
Εγγραφή
Εγγραφή
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon